Header image

БЪЛГАРСКА
РАБОТНИЧЕСКО-СЕЛСКА
ПАРТИЯ

Пролетарии от всички страни, съединявайте се!

 
 

| НАЧАЛО |

Декларации и обръщения на БРСП

header image 2

 
 


ДЕКЛАРАЦИИ

                БЪЛГАРСКА РАБОТНИЧЕСКО-СЕЛСКА ПАРТИЯ
НАЦИОНАЛЕН КОМИТЕТ

ОБРЪЩЕНИЕ
към:
украинския народ,
по-специално към наемните работници и служители,
към селяните и интелигенцията,
която служи на своята
Родина

      Скъпи братя и сестри,

     Следим с дълбока загриженост събитията във Вашата страна. Европейският съюз използва всички позволени и непозволени средства за натиск и шантаж, за да стане Украйна част от ЕС. На времето Хитлер търсеше разширяване на пазарите на Германските фирми чрез войни, сега водещите страни в ЕС търсят нови и нови пазари чрез по-етапно присъединяване на нови страни.

С всяко присъединяване, те отлагат кризите от свръхпроизводство в своите страни. Да знаете какви огромни МОЛове направиха в нашата страна, колко претъпкани със стока напоследък са те. Над 2000 предприятия и заводи бяха ликвидирани или продадени на безценица, а работниците изхвърлени с цел техните работници да произвеждат, а ние само да консумираме. За сметка на това наредиха банка до банка, които пък оставиха без жилища и други имоти толкова много хора. Много от тях сложиха край на живота си, но заемите останаха да тежат на наследниците им. Това ли искате?

Така ще направят и при Вас, ако приемете подадената им измамна ръка. Оставиха ни обслужващите сфери, земеделието и туризма - коя страна е прогресирала със земеделие и туризъм?

Вашата страна е известна с рудодобив, машиностроене и производство на метали. При нас закриха металургичния комбинат Кремиковци, Корабостроителния завод във Варна и мн. други - няма да се спрат пред същото и при Вас. От рудодобива взеха най-ценните - златните залежи и редките метали. Спряха ни ІІІ и ІV-ти годни реактори на Атомната централа в Козлодуй и сега да произвеждат евтин ток с малки подобрения, срещу нищожна сума за компенсация. Със сигурност това ще направят и при Вас.

Натрапват ни пенсионна реформа, която се състои в увеличаване на годините и стажа за пенсиониране. Готови ли сте да се пенсионирате на 65 години за мъжете и жените? Дори се говори за 68 години? Т.е. цял живот да работиш и пенсия да не получиш.

Готови ли сте отново да имате чужд господар - там в далечна Белгия, в Брюксел?

Готови ли сте да пратите Вашите деца - синове и дъщери, на гурбет в техните страни след като Ви спрат заводите? Висшисти да берат ягоди в Англия или Шотландия и да живеят в конюшни!?!?

Повече от ДВА милиона българи, млади хора, работят в страните от ЕС, далеч от родители, немили–недраги. Ако това искате, приемете подадената Ви дяволска ръка...

Безработицата в страната ни официално е 13%, а в действителност тройно повече, в някои райони 70-80%.

Тръбят наляво и надясно, че с европейски пари строим това и онова, а не казват, че пътят на тези пари е тръгнал от България и през Брюксел са се превърнали в европейски пари.

Издържаме освен нашите си управници още и европейските, но с много по големи (фантастични) заплати и всевъзможни други луксове. И вие ли искате да се включите в това наддаване на пари за европейските чиновници?

А нашите минимални заплати и пенсии са смешни - съответно 159 и 78 евро. Първи сме отзад напред в ЕС. Сигурно искате да ни отнемете първото место?

Искате ли по вашите градове шествия на “хора с различна сексуална ориентация”? Ако не искате, ще Ви наложат!!! Нищо че вашата православна църква видя опасността и въстана, за разлика от нашата, която спа и не предупреди народа.

Искате ли вашата украинска земеделска земя да стане собственост на чужди граждани. Нас ни притискат и след няколко отлагания ще си постигнат целта. И Вас ще задължат, ако подпишете договора за членство в ЕС !

Да си признаем, има и положителни неща. Можеш свободно да пътуваш в страните от ЕС, ...ако имаш пари! Можеш свободно да говориш, каквото си искаш - на себе си! За да те чуят хората, трябват много пари за ламите, наречени МЕДИИ!

Българската работническо-селска партия се бори за смяна на капиталистическата система с нова социалистическа система, коренно различна от “социализма” у нас и при Вас, който всъщност си беше държавен капитализъм. Борим се против НАТО и ЕС, защото НАТО и ЕС служат не на народите, а на европейския монополизъм. Ние влязохме и затънахме, стигнахме дъното - не правете същата грешка! Има хора при нас и при Вас, чиито продажни души са готови да продадат всичко, само и само те да са добре.

Украйна е голяма славянска страна. Вярваме, че Украинският народ ще избере в този момент най-правилния път, а когато назреят условията, ще проведе успешно и новата социалистическа революция.

Успех, братя и сестри!

             
С уважение                                                                
ПРЕДСЕДАТЕЛ на НК на БРСП:                               
                                                  (Тодор Жеков)

           
 

 

 
  | НАЧАЛО |  

 header image 2