Header image

БЪЛГАРСКА
РАБОТНИЧЕСКО-СЕЛСКА
ПАРТИЯ

Пролетарии от всички страни, съединявайте се!

 
 

| НАЧАЛО |

Декларации и обръщения на БРСП

header image 2

 
 


ДЕКЛАРАЦИИ

                БЪЛГАРСКА РАБОТНИЧЕСКО-СЕЛСКА ПАРТИЯ
НАЦИОНАЛЕН КОМИТЕТ

ПРИЗИВ
към:
учениците от горните класове и студентите в България

      Скъпи синове и дъщери,

     Знаем, че обичате род и родина, знаем, че сте готови да дадете всичко за майка и татко, за най-близките си. Да се учите сега, за да ползвате наученото при реализацията Ви. За съжаление образователната система у нас сега дава едностранчива подготовка. Всякакви проповедници на съществуващата капиталистическа система имат право да Ви преподават и четат лекции. Забрана имат учители, доценти, професори, политици-марксисти. Маркс се изучава в САЩ, но у нас се мълчи. В анкета на
ВВС Маркс е признат за най-великата личност на второто хилядолетие, за най-великия мислител. Целта е ясна - да няма съпротива срещу обругаването на комунизма.

А всъщност комунизмът не е съществувал нито ден, нито час, в нито една страна на света! Дори Марксовият социализъм – също нийде по света!

Маркс ни учи на съпротива срещу експлоатацията - частна или държавна, насочва ни към общество на свободен труд, равенстно и справедливост. Но това не се харесва от тези, които натрупаха и трупат богатство за сметка труда на Вашите бащи и майки, на наемните работници, служители и селяни, на хората на научното и културно творчество, които изнемогват, но Ви издържат!

Ние Ви призоваваме: ИЗУЧАВАЙТЕ трудовете на Маркс и другите класици на марксизма-ленинизма, както и на многото други техни ученици като този

НОБЕЛОВ ЛАУРЕАТ ЗА ИКОНОМИКА
ВАСИЛИЙ ЛЕОНТИЕВ

 

 Имате възможности в Интернет, използвайте ги, примерно http://www.dokumentalni.com

Както и тази препратка КОМУНИЗЪМ

Организирайте се в малки групи, канете ни извън територията на университета. Действайте - заради Вашето бъдеще, на близките Ви, на народа ни.

Вашите колеги от съседните страни – Гърция и Турция, са вдигнали високо летвата, последвайте тяхната славна борба за свободен труд, солидарност и справедливост!

             
С уважение                                                                
ПРЕДСЕДАТЕЛ на НК на БРСП:                               
                                                  (Тодор Жеков)

           
 

 

 
  | НАЧАЛО |  

 header image 2