Header image

БЪЛГАРСКА
РАБОТНИЧЕСКО-СЕЛСКА
ПАРТИЯ

Пролетарии от всички страни, съединявайте се!

 
 

| НАЧАЛО |

Декларации и обръщения на БРСП

header image 2

 
 


ДЕКЛАРАЦИИ

                БЪЛГАРСКА РАБОТНИЧЕСКО-СЕЛСКА ПАРТИЯ
НАЦИОНАЛЕН КОМИТЕТ

ОТКРИТО ПИСМО
ДО:
Президента на Република България
Копие: до всички средства за масова информация

     Господин Президент,

Смятаме, че опитите Ви за реанимиране на презряната от обеднялото население буржоазна демокрация ще претърпят пълно фиаско. Все пак, ако някой "демократ" наистина иска промяна, то би започнал така:

1. В продължение на 5 години обществените средства за информация ще бъдат задължени да дадат еднакво време през целия период на всички регистрирани политически партии. Не Ви ли прави впечатление, че в ефира не се появяват представители на повечето партии, не защото не искат, а защото не им се дава такова време? Вероятно не Ви прави впечатление...

2. След този период, на партиите, които искат участие в избори, може да се изисква определена бройка подписи, но в никакъв случай 20 000 лв., както е сега..

3. Съществуването на партии, които не участват в избори, които не се финансират от държавата, не е толкова важен национален въпрос, с който излишно се занимавате, тъй като с нищо не вредят на държавата. Тяхното отпадане от политическата сцена е въпрос само на време.

4. Напълно е излишно предложението Ви, партиите да имат в 2/3 от областните центрове организации. Това не може да се установи, след като нямат задължения да се регистрират в съответните ОС. Или искате още бюрокрация?

5. Купуването на гласовете става от богатите парламентарно представени партии. Да се търси причината, там където я няма, е все едно да се търси под вола теле. Те никога няма да гласуват закони, които ще ги изобличат.

6. Мажоритарните избори, може да са добро нещо, само ако се осигури на кандидатите еднакво време в средствата за информация, не само в периода на предизборната борба, а в целия период от избори до избори. Времето им в средствата за информация да бъде право пропорционално на оставащото време до избори, определено от датата на тяхното заявление.

7. Да се въведат задължителни за всички граждани парламентарни избори.

8. Премахване на изкуствените прагове, намаляване на половината народни представители, премахване на всякакви привилегии, като секретарки, коли и прочие.

9. Никакво финансиране на политическите партии, нито от юридически лица, нито от държавата. БРСП вече деветнайста година не получава никакви субсидии. Държавата трябва да осигури безплатни: време в обществените средства за информация, клубове, безплатни пътувания на предварително определен брой хора от всяка партия. Всичко останало трябва да бъде за сметка на членския внос.


Тъй като диктатурата на буржоазията със зъби и нокти ще брани властта си, няма да приеме подобни предложения. Те ще се осъществят в друго време, при други условия. Вие, г-н Президент, досега не сте предложили нито един референдум на гражданите, не сте се допитали нито веднъж по важен въпрос, а само симулирате загриженост за състоянието на Вашата “демокрация”. Излишно е господин Президент- не поправки, а смяна на системата е наложителна. Система, която ще доведе до активизиране на гражданите, тъй като ще цари свободен труд, равенство и справедливост!

             
С уважение                                                                
ПРЕДСЕДАТЕЛ на НК на БРСП:                               
                                                  (Тодор Жеков)

           
 

 

 
  | НАЧАЛО |  

 header image 2