Header image

БЪЛГАРСКА
РАБОТНИЧЕСКО-СЕЛСКА
ПАРТИЯ

Пролетарии от всички страни, съединявайте се!

 
 

| НАЧАЛО |

Декларации и обръщения на БРСП

header image 2

 
 


ДЕКЛАРАЦИИ

                БЪЛГАРСКА РАБОТНИЧЕСКО-СЕЛСКА ПАРТИЯ
НАЦИОНАЛЕН КОМИТЕТ

ОБРЪЩЕНИЕ
към работниците и служителите от Кремиковци

     Скъпи колеги,

Българската работническо-селска партия подкрепя напълно Вашите справедливи искания. Балонът, наречен “чужди инвестиции”, се спука и на всеки българин, който има способността да вижда, се яви истинското лице на чужденците милионери и “спасители” на България. Вместо да вкарват милионни инвестиции, те като пладнешки разбойници изнасят милиони извън страната.

Източват комбината, вместо да прилагат планове за развитие. От друга страна буржоата в София искат чист въздух, вместо металургия. Вероятно и Вие искате чист въздух, но и работа. Те не мислят за Вас, за Вашето работно место, за Вашата и на семействата Ви прехрана, а само за своя уют.

Защо да се закрива комбинат, който явно печели - фактът, че други «ястреби» кръжат над него, показва, че има храна от тази дейност. Тук никак не са нужни многото справки, анализи и прочие. За съжаление в комбината няма и синдикална дейност, която наистина да работи за интересите на работника. Собственикът е щедър само към началниците на комбината - наскоро стана известно какви суми са получавали верните на Митал слуги. Такава е ситуацията не само във Вашия завод, навсякъде така е при капитализма. Какво трябва да се прави?

Със синдикални протести, развявайки чужди на работническата класа знамена, няма да постигнете трайни успехи. Трябва да се изгонят тези бандити с бели якички, тази сган, паразитиращи на Ваш гръб. Но няма да стане само във Вашия комбинат, трябва да се смени из основи системата. Само СОЦИАЛИЗМЪТ може да направи Вашия завод Ваш, само при социализма. Вашият труд ще бъде възнаграден според произведеното от Вас. Но не този "социализъм", който познаваме от преди 18-20 години - за него не си струва дори да мислим.

Социализъм, при които работниците ще чувстват своята власт. Социализъм, при който произведеното и реализирано на пазара, ще се разпределя помежду тези, които са участвали в производството - от работника до инженерно-техническия персонал. Без чорбаджия-частник или държава, без експлоатация в полза на частника капиталист или държава – съвкупен капиталист. Тогава ще настъпи истинската свобода за работниците, истинската демокрация, истинското щастие за мнозинството от народа. За тази идея си заслужава да се работи, за нашето бъдеще и бъдещето на децата ни трябва да направим малкото, което се изисква от нас: от бездушна паплач да се превърнем в организирана маса, която с мирни средства ще смъкне тази омразна система.

Българската работническо-селска партия поема тази роля и заедно с гражданското сдружение “Български работнически съюз” Ви призовава да навлизате в създаващите се навсякъде в страната структури. Можем да успеем само ако сме единни. Никога няма да изложим живота Ви на опасност, никога няма да Ви призовем да превземате поотделно администрациите на заводите, в които работите, фирмите, в които творите. Няма да Ви призовем и към гладни стачки или саморазправа. Преди всичко РАЗУМ, ОРГАНИЗАЦИЯ, ЕДИНСТВО - РАЗУМ, ОРГАНИЗАЦИЯ, ЕДИНСТВО - РАЗУМ, ОРГАНИЗАЦИЯ, ЕДИНСТВО. Нали ние, наемните работници и служители, сме мнозинството от народа, ако се държим като мнозинство, да действаме разумно, организирано и да бъдем единни, победата е неминуема. Към това Ви призоваваме, скъпи братя и сестри. Очакваме Ви в редиците си.

             
С уважение                                                                
ПРЕДСЕДАТЕЛ на НК на БРСП:                               
                                                  (Тодор Жеков)

           
 

 

 
  | НАЧАЛО |  

 header image 2