Header image

БЪЛГАРСКА
РАБОТНИЧЕСКО-СЕЛСКА
ПАРТИЯ

Пролетарии от всички страни, съединявайте се!

 
 

| НАЧАЛО |

Декларации и обръщения на БРСП

header image 2

 
 


ДЕКЛАРАЦИИ

                БЪЛГАРСКА РАБОТНИЧЕСКО-СЕЛСКА ПАРТИЯ
НАЦИОНАЛЕН КОМИТЕТ

ОБРЪЩЕНИЕ
към българския народ по случай трети март 2008г.

     В тежките години на прехода българския народ преживява невиждани изпитания по пътя на капиталистическо преустройство на живота. Малката ни прекрасна държава с буен, умен и трудолюбив народ, през целия период на съществуване, е била обект на нечовешки експерименти.

Прехвърляни от империя в империя и преживели живота на спокойствие само по време на социализма, българите отново са на тежък кръстопът. Предадени от жадна за богатство и охолен живот интелигенция, подкрепена явно и тайно от западните страни, докараха страната до поредната безизходица.

Именно затова ние от Българската Работническо-Селска партия и съмишленици, борещи се за социалистическа система и обществена собственост на средствата за производство, която ще принадлежи на всички български граждани, а не както е сега на 4-5 % от населението, отправяме национален, миролюбив и неотложен апел към всеки, който желае да живее в мир и спокойствие, да поеме пътя за неотложно спиране на разрухата и човешкото унижение.

Нашата Българска Работническо-Селска Партия никога не е имала предатели, защото за такива няма почва за развитие. Вече близо двадесет години империалистическите държави неуморно насаждат на народите от бившите социалистически страни, че само по пътя на “демокрацията”, т.е. на капитализма, те могат да намерят своето място за развитие. Напипали тънките струни на предатели и жадни за богатство.

Нашите общоизвестни предатели Соломон Паси, Желю Желев и редица други трябва да бъдат свалени от политическата сцена и предадени на съдебните власти.

БРСП отправя призив към всички майки и бащи на България, отговорно и честно да разкрият истината за социалистическа България и нейното ренесансово развитие през периода 1944-1989 г.

През този период България развива външна политика с всички държави по света - политика на братство, приятелство и взаимопомощ. През целия този период се разви могъща лека и тежка промишленост, създаваха се предприятия и заводи, в които работиха работници-професионалисти, които произвеждаха продукция на световно ниво.

Селското стопанство, един от основните отрасли на българската икономика, се разви в нечувани размери. България търгуваше с много държави, като изнасяше хиляди животни и зърнени продукти срещу петрол.

Всичко това даде възможност на нас и децата ни да израснат разумни, отговорни и честни работници и общественици.

Икономическото разузнаване се развиваше в завидна за империализма посока, като носеше на България нови приятели, които прекарваха почивката си в прекрасните национални курортни комплекси.

Сега, когато безумци посегнаха върху това, коeто българския нечуван талант съгради, е почти ликвидирано. Нашите деца и ние, които все още можем да създаваме блага, сме на улицата. Ликвидира се здравеопазването на нацията, няма образователна система, която да възпитава децата ни в дух на трудолюбие и обич, не само към родината си, но и към всички останали страни в света. Отвориха се широко вратите на наркотиците, алкохола и тютюнопушенето. Възроди се чалгата и проституцията. Деца умират, изоставени по контейнери и лагери, наречени социални домове. От всички страни мирише на престъпност, страх и смърт.

И тъй като много са негативите в държавата, ние от националния комитет на БРСП, отправяме апел към всички Вас, мили българи, не се предавайте, защото животът е един и не се повтаря!

Обединете се около нашата кауза, за да спасим България и самите нас!

За предстоящия празник – трети март, когато България се освобождава от Турско робство, нека се сплотим, за да възкръснем отново след тази тежка орисия.

Това може да се постигне , като всеки от Вас ни подаде ръка и се включи в нашите редици.

Много здраве, оптимизъм и борба срещу предателите – ние сме с вас!

02.03.08 г.
гр.Варна?

             
С уважение                                                                
ПРЕДСЕДАТЕЛ на НК на БРСП:                               
                                                  (Тодор Жеков)

           
 

 

 
  | НАЧАЛО |  

 header image 2